De kop is eraf

25 augustus 2025 - Seattle, Washington, Verenigde Staten

Een hele goede morgen, deze morgen...

Deze keer breken we met onze traditie om de nacht voor vertrek te slapen in een hotel bij het vliegveld Schiphol. Dat kan ook niet anders, want vandaag staat Zaventem Brussel op het programma. Het is nog donker als we aan onze dag beginnen. Dat kan ook niet anders want het is om precies te zijn 04:30 uur. In de straten op de Bergse plaat is nog geen kip te bekennen. Zachtjes hebben we de koffers ingeladen en in alle rust zijn we vertrokken richting Brussel. De eerste auto's passeren ons op de snelweg. Dat is ook de reden waarom we in alle vroegte zijn vetrokken, vooral geen ellende op de dag van vertrek! De ring bij Antwerpen bereiken we in mum van tijd. Geen files of andere obstakels te bekennen. De rit gaat dus voorspoedig en ook het binnenrijden in de parkeergarage gaat als vanzelf. We worden voor de slagboom zelfs welkom geheten. Rond zessen staan we bij de incheckbalie onze koffers in te leveren en kunnen we linea recta doorstomen naar de security check en de paspoortcontrole. Binnen een half uur zitten we aan een lekkere cappuccino. We wandelen wat rond, neuzen rond in de shops en voor we het weten zitten we klaar in het vliegtuig naar Zürich. So far so good. Een klein uurtje later wandelen we al rond op het vliegveld in Zürich. Ook hier gaat alles vlotjes, security check en paspoort controle, afgevinkt. We hebben ruim twee uur de tijd om de overstap te maken. Tegen de tijd dat we moeten boarden loopt de wachthal op de eerste verdieping vol. We krijgen te horen dat we weer naar beneden moeten voor controle van paspoort en boardingticket. We gaan immers naar USA. We moeten wat vragen beantwoorden en dan blijkt dat Dick mee moet om extra gecontroleerd te worden. Bij mij is alles goed en mag weer terug naar de wachtruimte. Het duurt even voordat Dick zich weer bij mij voegt. Op zijn boardingticket stond blijkbaar een code die bleek bedoelt te zijn voor een extra controle. Alle bagage moet open en ook de tablet, laptop en telefoon worden gecheckt. Er worden geen problemen geconstateerd dus even later lopen we via de slurf de airbus 340 van maatschappij Edelweiss in. We zitten gezellig met z'n twee aan de zijkant van het vliegtuig, klaar voor 10,5 uur vliegen. Je moet er wat voor over hebben om ergens te komen. Wat doe je dan zoal om de tijd door te komen. De gedownloade series en films kijken. Je wordt zo nu en dan bezig gehouden met wat snacks en het eten. Wat we overigens weer goed voorspeld hebben, chicken or pasta. Natuurlijk heb ik alle tijd om een begin te maken met het verslag en verder af en toe een kort nappie. De vlucht verloopt heel rustig, met weinig turbulentie. Iets na 15:00 uur landen we in Seattle. Door een storing aan de brug moeten we uiteindelijk nog zeker drie kwartier in het vliegtuig vertoeven. Uiteindelijk is de storing verholpen en kunnen we het vliegtuig verlaten. Op naar de bagageclaim waar onze koffers al op de band liggen, dat is dan weer een meevallertje. Ook bij de immigratiedienst hebben we mazzel. Door van te voren ons aan te melden bij de MPC, Mobile Pasport Control, kunnen we een lange rij wachtende toeristen omzeilen. Voor we het weten zitten we in de bus naar de car rental. Altijd weer spannend in wat voor soort auto we de komende gaan vertoeven. We melden ons bij de balie van Avis. Al snel merken we dat er weinig onderhands geregeld kan worden....ja als we extra betalen. Maar daar passen we voor. De medewerker doet zijn riedeltje, dat ie waarschijnlijk vele malen per dag afwerkt, schematisch af. Er zit weinig klantvriendelijkheid bij. We krijgen een SUV, Hyundai Santa Fe toegewezen, waar we zeker tevreden mee zijn. We kunnen hem in de ondergrondse garage zelf ophalen op een aangewezen parkeerplaats. Hij ziet er mooi uit. Het is weer even wennen, een automaat, met alle toeters en bellen die erop zitten. We merken bij de eerste Miles dat het een pittige wagen is. We rijden richting het eerste hotel dat vlakbij het vliegveld staat. Voordat we daar naar toe rijden, maken we nog een korte stop bij de Safeway om wat water en dergelijke in te slaan. Rond 17:30 uur parkeren we de auto bij hotel Marina Inn in Des Moines. De koffers worden in een ruime kamer gezet. Ondanks dat de vermoeidheid aan het toeslaan is, herschikken we het één en ander. Vervolgens wandelen we nog even richting het haventje en een parkje. We laten alles even de revue passeren en lopen dan naar een typisch Amerikaanse eetgelegenheid Red Robin. Donker interieur, grote oppervlakte met diverse hoekjes waar de diner banken en tafels staan. Je wordt eerst door een gastdame ontvangen,  die je naar je tafeltje brengt. Vervolgens komt de serveerster,  die zich voorstelt en vertelt dat ze ons vanavond zal gaan bedienen. We worden geholpen door een lieftallige dame, Ella. Ze maakt een praatje met ons, denkt net als veel Amerikanen dat we Duitsers zijn. We bestellen de eerste burgers van deze reis met, bij ontdekking later, heerlijke frieten. De eerste ervaringen zijn weer opgedaan. Moe en voldaan lopen we terug naar het hotel. Het is mooi geweest voor vandaag, en is het eerste verslag een feit! Tijd voor Sleeping in Seattle!!

More to come!

1. Sandra:
    26 augustus 2025
    Good morning! Dat was een voorspoedige reis voor jullie zeg! Geniet van de vakantie 🇺🇸 xxx
  2. Carla:
    26 augustus 2025
    Fijn dat de reis voorspoedig is gegaan, nu kan t avontuur beginnen
  3. Susanne:
    26 augustus 2025
    Wat is het nu al weer goed geschreven, zit er gelijk in, net of ik zelf in t vliegtuig stap. Leuk om t weer mee te lezen , lekker genieten
  4. Eric:
    26 augustus 2025
    De kop is er inderdaad af. Een start zoals altijd weer goed gepland. Goed begin is ook het halve werk. Nu op naar weer mooie ervaringen. Veel plezier!
  5. Marijke:
    Goedemorgen Dick en Caroline,
    Ik wens jullie een hele mooie en bijzondere reis toe! Geniet van alles wat jullie gegeven wordt. Weer heel leuk om “ mee te mogen reizen” 😄❤️ Enjoy! 🇺🇸
  6. Dirk De Jong:
    26 augustus 2025
    Hoi hoi ja je neemt ons mee gelijk alsof je een boek leest, prachtig erg leuk en knap.
    Denk schrijfster tikkeltje vermoeid hi hi.
    Begrijpelijk, lange dag.
    Enjoy hit the road.
  7. Jane:
    26 augustus 2025
    Een mooi begin van de reis. Heel veel plezier. Ik ga weer meereizen met een bakje koffie erbij!🥰☕️
  8. Liesbeth:
    26 augustus 2025
    Ja fijn, zo'n vloeiend verlopen reis! Beetje jaloers dat jullie wel via MPC de rijen in SeaTac konden omzeilen, wij moesten 2 maanden geleden ondanks MPC toch achter aansluiten. En inderdaad jezelf nog een poos wakker zien te houden. Hopelijk slapen jullie lekker en weinig/geen last van jetlag.
  9. Walter:
    26 augustus 2025
    Fijn dat de reis goed is verlopen.
    Nu lekker gaan genieten.
  10. Patricia:
    26 augustus 2025
    Goedemorgen, fijn dat de reis voorspoedig is verlopen en ik denk dat je bedoelt dat GEEN problemen waren met Dick zijn spullen, hihi heerlijk zo als je schrijft, leest erg prettig.
    Jaren lang een Santa Fé gereden heerlijke auto inderdaad. Nu Genieten! 😘
  11. Jeroen van Tienen:
    26 augustus 2025
    Als vanouds weer leuke verslagen om te lezen. Veel plezier
  12. José van der Meij:
    26 augustus 2025
    Gelukkig verliep alles vlot voor jullie op de reis, naar ik aanneem geen problemen rondom DJ’s boarding pass.
    Ik had al zo’n vermoeden dat jullie op de reisdag zelf naar Brussel zouden rijden. Ondanks dat het vliegtuig om 9.30 vertrok, was het toch nog heel vroeg opstaan. Maar daar voorkom je weer een hoop ellende mee met de drukte op de wegen.
    Fijn dat jullie auto naar het zin is, altijd wel belangrijk als je er rondom 3 weken afhankelijk van bent. En je werd prachtig welkom geheten in de parkeergarage, wat wil je nog meer!
    En dan gaat straks het avontuur weer beginnen, ik ben heel benieuwd wat er deze keer op jullie pad komt. Ga er heerlijk van genieten, ik ben heel benieuwd hoe de natuur in deze staten eruit ziet. Ik kijk weer uit naar de foto’s, alvast een hele fijne dag morgen!
  13. Robin:
    26 augustus 2025
    Wat een leuk geschreven stuk! Alsof ik zelf mee reis 😄 Een heel fijne vakantie en ik zie uit naar de verhalen en foto's!
  14. Peter:
    26 augustus 2025
    Hopelijk hebben jullie een goede nachtrust gehad zodat jullie uitgerust aan jullie trip kunnen beginnen. Geniet ervan!
  15. Peter en Truus:
    Fijne vakantie
  16. Ineke:
    Gaat nu echt beginnen. Geniet ervan. 🌞 strand 🏖️ 🚘 🇺🇸 🏔️
  17. Petra:
    26 augustus 2025
    Heel leuk om jullie verhaal Inmiddels ervaren USA reizigers, dus dat gaat goed komen met die reis. Voor ons vorig jaar de eerste keer. Als ik jullie verslag lees zou ik zo weer het vliegtuig in willen stappen voor een onvergetelijke reis door dat mooie land. Geniet ervan dan geniet ik van jullie verhaal😀🇺🇸