Time to say Goodbye....

15 september 2025 - Longmont, Colorado, Verenigde Staten

Steamboat Springs, 15 september 07:30 - 4° sunny, blue sky

Hawdy Y'all,

Het weekend is voorbij en dagelijkse leven begint weer. Het is goed te merken op de doorgaande weg US 40. Voordat we op doorreis gaan, stoppen we vlakbij het hotel voor een ontbijt bij Winona's. Ook hier is het al een drukte van belang, een gezellige drukte. We zijn ook wat later dan gebruikelijk. Hierna pakken we nog even een Safeway mee om daarna Steamboat Springs achter ons te laten. We starten op de US 40 in oostelijke richting, die ons de hoogte in brengt. Net buiten de stad stoppen we even voor het uitzicht op Lake Catamount. Vervolgens nemen we de CO14 naar Walden. Langs de weg zien we prachtig gekleurde bomen en struiken. Geel,oranje en rood. Indian summer is begonnen! Niet veel later is het een weer heel andere omgeving.  Heuvelachtig met beige en bruintinten en weinig begroeiing. Heel in de verte zien we de eerste bergen van Rocky Mountains met de toppen nog in de sneeuw. Naarmate we de weg volgen komen deze mountains steeds duidelijker in beeld. Een prachtig beeld met de weilanden ervoor. We rijden door op de CO14, nu ook Poudre Canyon road genaamd, tot we bij de afslag zijn om naar de parkeerplaats te gaan. We gaan aan onze laatste trail van deze reis beginnen, Lake Agnes trail. Voordat we bij de parkeerplaats zijn, moeten we nog een stukje dirtroad rijden. Na wat gebobbeld en geschud staan we tegen 11:00 naast de auto klaar voor de wandeling. Het is half bewolkt, de zon schijnt en ongeveer 20°, ideaal. Deze keer een korte trail voor ons doen. In totaal 4 kilometer met een stijging van 140 meter. Een makkie. We zijn begonnen en sluiten af met een korte trail. Na ongeveer 2 kilometer bergopwaarts zien we Lake Agnes in een kom van bergen eromheen. Regelmatig komt de zon er doorheen en kleurt de omgeving. Het is een mooie wandeling ter afsluiting van een awesome roadtrip! We kunnen er weer 3,5 kilometer bijschrijven met iets meer dan 100 meter stijgen. We zitten bij het lake op zo'n 3100 meter hoogte. In totaal hebben we de afgelopen drie weken 178 kilometer gewandeld! Amazing!! Op de parkeerplaats spreekt Dick een jongeman aan en geeft de bearspray aan hem weg. Wij hebben er niets meer aan. Toch iemand blij gemaakt. Maar de dag is nog niet voorbij we rijden verder over de prachtige CO14 en door de Cameron pass die ons nog verder omhoog brengt, hoogste punt 3280 meter. Tegelijkertijd gaan we ons focussen op een mooi plekje om te picknicken. Niet veel later zien we er één langs de Poudre River, die constant langs de route mee gaat. Dat levert ook mooie plaatjes op! We eten ons vers gebakken french bread op het gemak op om daarna weer verder te gaan. De Poudre Canyon laat ons steeds weer verrassen. Iedere bocht die we nemen, laat weer iets anders moois zien! Ik kan foto's blijven nemen. Uiteindelijk rijden we de canyon uit en daarmee ook de rust. Het wordt steeds drukker op de weg, we beginnen in de buurt van Denver te komen. Om 16:30 en met 30° arriveren we bij ons laatste overnachtingsadres, Lamplighter Motel in Longmont. We checken in en maken de auto helemaal leeg. Het wordt weer een kunst om alles in de koffers te krijgen. We maken er een begin mee, maar lassen een pauze in om vlakbij, Aunt Alice's kitchen, wat te eten. Daarna moeten we er echt aan geloven. Tijd om de koffers reis klaar te maken. Daarna lekker douchen en nagenieten! Morgenmiddag vliegen we als het goed is om 16:15 plaatselijke tijd weg met Lufthansa naar München. We zijn benieuwd naar het vliegtuig, een A380-800. Het schijnt een knoepert te zijn...Woensdag 17 september landen we om 16:15 op Zaventem in Brussel! Jullie lezen het morgen nog!

Dan nog dit....

We willen iedereen bedanken die met ons mee heeft gereisd! Ook altijd heel erg leuk om reacties te lezen en horen! Of er nog een volgende reisblog komt, en waar de reis naar toe gaat, we weten het nog niet.

Nog een kleine more to come!

1. Marijke:
    16 september 2025
    Wat hebben jullie weer een prachtige reis gemaakt. En zoveel mooie foto’s. Maar goed dat je de foto’s bij een verslag voegt. Anders weet je toch niet meer waar het was? Ik heb met jullie meegereisd en ik heb er heel erg van genoten. 🤗 Wat is 🇺🇸 toch een prachtig continent. Ik hoop dat jullie blijven bloggen 😄. Het hoort er zo bij als jullie op reis gaan. Ik wens jullie een hele veilige en prettige reis terug naar huis toe!
    Tot heel gauw! 🥰
  2. Petra:
    16 september 2025
    Dank je wel voor jullie mooie foto's en reisverhalen. Wat een prachtige natuur en leuke karakteristieke Amerikaanse plaatsen hebben jullie bezocht.
    Alvast goeie reis terug.
  3. Liesbeth:
    16 september 2025
    Wat heb ik genoten van jullie verhalen en foto's, dank daarvoor! Safe travels en goede landing gewenst, misschien tot een volgende trip!
  4. Walter:
    16 september 2025
    Was een hele mooie reis, genoten van de foto's en verhalen
  5. Carla:
    16 september 2025
    Fijn dat we weer mochten mee reizen, wat hebben jullie weer veel mooie natuur gezien
    Word wel afkicken, geen reisverslag bij mijn ontbijtje
    Wens jullie een goede thuisreis en dan maar heerlijk nagenieten
  6. Jane:
    16 september 2025
    Jullie hebben weer een prachtige reis gehad! Ik heb ook genoten! Dank je wel voor het meereizen! Goede reis terug!🥰
  7. Dirk De Jong:
    16 september 2025
    Hoi nou da wast weer, wat een trip zeg zoooo mooi, petje af hoor voor die grote meneer, wat een samenstelling erg gaaf.
    Dan die laatste dag dat is toch een super afsluiting, tuurlijk richting de rocky s dat is toch Amerika op zijn mooist.
    Zoveel moois in op en rondom die rocky s das echt amazing.
    Ondanks een paar kleine dingen die niet mee zaten, zat er toch ontiegelijk veel wel mee dat is treffen wildlife en weer is geluk als dat meezit.
    Was weer een feest om mee te reizen, dan ben je er toch een beetje bij ha ha.
    Verhaal en foto's waren weer top zeg knap.
    Bedankt dat we het mochten delen met jullie.
    Alvast goede reis terug, helaas voor ons weer geen bierfestival in het mooie Bergen, maar khoop tot zeer snel.
  8. Peter:
    16 september 2025
    Graag had ik nog langer met jullie wiilen meereizen. Maar aan al het mooie komt een einde. Het was weer een genot om alle verhalen te lezen en de prachtige foto's en video's te zien. Ontzettend bedankt en een goede terugreis.
  9. Marijke van Royen:
    16 september 2025
    Hi heb de hele reis weer gevolgd. Zag bekende en onbekende plaatsen. Het was weer leuk om jullie te volgen. Nu ga ik Geert volgen. Hij is sinds zondag in de VS voor 4 en een halve week.
    Ik wens jullie alvast een heel goede reis terug.
  10. Jolanda:
    16 september 2025
    Was heel leuk om de dag te beginnen met jullie verhalen en foto’s! Ik ga het weer missen vrees ik🤪 jullie alvast een heel goede vlucht naar huis.
  11. Mirjam:
    16 september 2025
    Bedankt voor de mooie verhalen en foto's. Jullie zijn in topconditie, vasthouden he! Goede thuisreis en graag tot de volgende reis.
  12. Ingrid:
    16 september 2025
    Iedere morgen ontbijten met jullie prachtige verhalen en prachtige foto,s op mijn iPad. Wat zal ik dat missen. Wat een geweldige reis heb ik met jullie mee mogen maken. Hele goede en veilige reis terug en dan thuis lekker nagenieten van alle mooie herinneringen.
  13. Miriam Versteeg:
    16 september 2025
    Wat was dit weer een fantastische reis om mee te beleven. Veel gedaan en veel gezien. Een hele goede reis terug en veilig weer thuis. Ben benieuwd naar de volgende reis......
  14. Miranda:
    Goede terugreis 😘
  15. Sylvia Parker:
    16 september 2025
    Lieve mensen, bedankt voor jullie verhalen, foto's en video's. Ik heb ervan genoten en hoop dat jullie dat blijven doen in de toekomst. Nogmaals dank. Goede terugreis 😘🙋‍♀️
  16. Els en ad:
    16 september 2025
    bedankt voor de mooie verhalen en een goede reis en een warmwelkom thuis

groetjes Els en Ad
  17. Jan:
    16 september 2025
    Wat hebben jullie toch weer een fantastische reis gemaakt en veel natuurschoon gezien en beleefd. Ook fijn dat we weer, met jullie, meekonden genieten middels de leuke en onderhoudende verhalen. Rest ons nog om jullie ‘n heel voorspoedige en veilige terugreis toe te wensen en tot ziens in ons vertrouwde Bergen.
  18. José van der Meij:
    16 september 2025
    Wat is het toch weer ontzettend snel gegaan zeg. Wat heeft het weer voor jullie meegezeten, zo ook dat alles vrijwel altijd klopte en er naar mijn idee niet veel verkeerd is gegaan.
    Weer een hoop gezien en gedaan vandaag, veel afwisseling in de landschappen. Weer heel goed te zien op de video’s genomen vanuit de auto. De herfst getinte bomen zijn prachtig!
    En dan de Rocky Mountains, dat is een lust voor het oog. Zo mooi met een sprinkling van sneeuw op de bergtoppen.
    Lake Agnes is ook bijzonder, vooral door de enorme ‘grind’ berg die schuin vanaf de bergen bij de rand van het meer eindigt. Heel imposant.
    Ook weer zo opmerkelijk dat de bomen overal een plekje kunnen vinden om te groeien, maakt niet uit hoe uitdagend deze plekken zijn.
    Wat een kilometers hebben jullie gemaakt zeg, ongelofelijk. Ik denk dat de kilometer teller in de auto ook een aardig groot aantal laat zien.
    De bearspray nu niet meer nodig en aan iemand anders gegeven, nice 😊
    Ook weer een mooi plekje gevonden voor jullie laatste picknick, wat een mooie dag en een prachtige afsluiting van deze roadtrip samen.
    Ook jullie bedankt voor de prachtige foto’s en video’s. DJ, je hebt het weer fantastisch gedaan met de planning, ik weet dat daar heel veel uren inzitten. Caroline, heel erg bedankt voor de passie in je mooie reisverhalen. Ik vroeg me weleens af waar je de energie nog vandaan haalde om ons zo uitgebreid te schrijven. Het was een groot plezier om met jullie mee te mogen reizen.
    Een goede en veilige terugreis toegewenst en ik hoop weer mee te kunnen reizen met hopelijk een volgende roadtrip.
  19. Barbara:
    16 september 2025
    Wat een bijzondere reis weer. Mooie verhalen en prachtige foto’s….
    Een voorspoedige terugreis toegewenst en graag tot het volgend reisavontuur!