Entretenimiento en el mar
11 januari 2025 - Drake Bay, Costa Rica
Buen día,
De wekker is gezet op 06:30 uur, maar we zijn al wakker voordat hij afgaat. Gisteren bij aankomst hebben we het tijdstip doorgegeven hoelaat we willen ontbijten. Dat is 06:30 uur aangezien we om 07:00 uur klaar moeten staan voor een excursie. We gaan vandaag met een boot in de buurt van Isla del Caño snorkelen. Zo staan we om 07:00 uur te wachten om afgezet te worden door Dylan bij het strand. Samen met nog een Duitse man rijden we naar beneden, naar het strand toe. Dylan zoekt de gidsen op die ons vergezellen op deze tour. Er komen nog een aantal anderen mensen, van andere hotels, bij. Met een groep van 15 mensen vertrekken we met twee gidsen, een stuurman en wat hulpjes naar Isla del Caño. Een tocht van een klein uurtje. We gaan volle vaart vooruit. Met als eerste gedeelte, een onstuimige zee. Ben ik blij om nu wat meer te kunnen zien met een zitplaats aan de zijkant van de boot. Met mijn grote gevoeligheid voor zeeziekte, tuur ik naar de horizon. De ervaring leert dat dit voor mij goed werkt. En gelukkig gaat het goed! Na een drie kwartier varen, wordt de boot stil gelegd en gaan we de eerste snorkeltocht maken. We krijgen de uitrusting aangereikt. Dat wil zeggen, een goede duikbril met snorkel en flippers. Er wordt uitgelegd wat wel en niet te doen en dat we als groep bij elkaar moeten blijven. Je kunt er voor kiezen om de lijn van je reddingsvest om je pols te doen of dit reddingsvest te gebruiken om op te hangen en zo nu en dan wat te relaxen. Wij kiezen regelmatig voor het tweede. De twee gidsen gaan met ons het water in en wijzen waar er eventueel iets bijzonders is te zien. We zitten in wat dieper zeewater en kunnen redelijk de diepte inkijken. Zo nu en dan komt er een mooie vis of een school vissen voorbij zwemmen. De gidsen houden de groep goed in de gaten en vragen regelmatig of alles goed is of manen mensen dichter bij de groep te blijven. Goed geregeld allemaal. Er zijn wat diepere koraalriffen waar hele grote schildpadden hun leefomgeving hebben. Ze hebben de kleur aangenomen van de omgeving en zijn nauwelijks te ontdekken. Ik moet driemaal kijken waar die dan eigenlijk is. Ik kijk naar zwemmende schildpadden, maar deze liggen stil op de bodem. Regelmatig horen we de gidsen shark...shark...of turtle....turtle roepen. Dan gaat iedereen die kant op om te kijken. Ze duiken dan de diepte in om aan te wijzen waar ze te zien zijn. Zo zien we toch een stuk of drie rifhaaien van zo'n 1,5 meter groot. Indrukwekkend! Al met al liggen we toch een uur in het heerlijke water. Totaal niet koud. Iedereen wordt verzocht om de boot in te stappen en deze naar een klein strandje waar we even kunnen bijkomen, eventueel naar toilet kunnen en waar een uitzichtpunt is. Tevens worden we verwend met koekjes en heerlijke sappige ananas. Het is wel even fijn zo'n rustpauze. Natuurlijk nemen we een kijkje bij het uitkijkpunt. Wat een mooi uitzicht! Een half uur later stappen we via het water weer op de boot en wordt er naar een plek gevaren waar het mooi snorkelen is. Diverse punten worden eerst bekeken door een gids, voordat we allemaal het water in springen. De volgende drie kwartier zijn we aan het snorkelen ietsje dichterbij de kust, maar nog diep zat. We zien iets meer koraal, maar niet het mooi gekleurde. Dit is wat grauwer en grijzer. Wel zien we een kleine pijlstaartrog. Nog nooit zo gezien in het wild! Verder zien we wat meer gekleurde grote en kleine vissen. De laatste tien minuten poedelen we wat mee met de groep. We vinden het prima zo! Iedereen kan via het trapje de boot weer in. Het snorkelen zit erop voor vandaag. We mogen de reddingsvesten weer aan, want er wordt terug gevaren naar het vaste land. Op Playa San Josecito wordt voor ons een lunch geserveerd. Alles hiervoor wordt door de mannen vanuit de boot op land gebracht en zij gaan een soort van buffet klaar zetten. Wij vermaken ons met een groep kapucijnapen, die door de gidsen mafia genoemd worden. Als je niet uitkijkt grijpen ze zo je spullen weg. Het eten is ondertussen klaar gezet. We krijgen een bord met vanalles wat. Er is rijst met bonen, aardappel met kip een pasta salade, groenten. Dit alles warm opgediend. Daarbij nog een koude salade met tevens een mangodrankje erbij. Het smaakt allemaal heerlijk! Ook dit is prima geregeld. Er is genoeg tijd om nog wat te rusten of te zwemmen. Daarna wordt alles opgeruimd en gaan we op weg naar de thuishaven. Met een klein kwartiertje zijn we terug op het strand waar vandaan we vertrokken. Het is inmiddels 14:30 uur. Bij terugkomst in onze kamer spoelen we al het zout van onze lichamen met een lekkere douche. Naderhand insmeren, want we zijn toch wel iets te veel verkleurd. En dan voel je je rozig en slaperig worden. Tijd voor een klein rustmomentje...Voor de rest van de middag verblijven we rond onze kamer, binnen waar het koel is of buiten op ons terras in de schaduw. Voor het avondeten blijven we in de buurt van het hotel. Achter ons hotel ligt restaurant La Reina del Mar. Hier eten we een lasagne met kip en gegrilde zalm, we zitten per slot van rekening bij de Koningin van de zee. Mijn cocktail Piñacolada drink ik verder op als soort van dessert. Geserveerd in de schil van de ananas ziet hij er heerlijk uit en dat is hij ook! Net zoals het eten trouwens. Wederom een prachtige dag afgesloten.
Buenas noches, pura vida!

Dan is een rustig middagje erg fijn
De kustlijn is prachtig, zo mooi met het blauw en turquoise gekleurde water. En dan het diepe groen van de palmboom bladeren en omringende bomen en struiken, het is een plaatje.
Een mooie tocht onderwater en veel gezien. De octopus wilde zich niet erg laten zien, maar buiten dat om was er veel afwisseling tussen schildpadden en vissen. En dan ook nog een haai in de mix, dat maakte de dag compleet denk ik zo.
Fijn dat jullie nog even konden relaxen op jullie mooie terras, ik ga er helemaal van uit dat jullie goed geslapen hebben.
Veel plezier weer vandaag!
Dat maakt t kleurenpalet toch wel ver compleet denk ik.
Onze lucht en watervrienden toch wel veruit het kleurrijkst.